Q & A | Berapa Kos Pos Yang Diambil Oleh Lazada - MAWAR ASSUFI | Lifestyle Blogger <link href='https://imgur.com/AtjBNvg' rel='shortcut icon' type='image/x-icon'/> <link href='https://imgur.com/AtjBNvg' rel='icon'/>

Q & A | Berapa Kos Pos Yang Diambil Oleh Lazada

BERAPA KOS POSTAGE YANG DIAMBIL OLEH LAZADA | Ada beberapa lagi term kos yang ada dalam Lazada Seller Centre ni. Tapi kalini cuma nak share kos pos yang diambil oleh Lazada. Ohya, ada kos tersembunyi tak? Jawapannya TAK. Boleh baca SINI.Bagaimana Mengira Kos Penghantaran @ Shipping Fees?
Shipping fees dicaj berdasarkan kos penghantaran. Caj akan sama dengan berat SKU yang diupdate dalam Seller Centre. Sebab tu kena upload product dengan maklumat yang tepat.


Bagaimana Lazada Caj Shipping Fees Pada Seller?
Kos pos untuk dikenakan untuk setiap item berdasarkan berat setiap item. Selepas penghantaran, baru kos pos akan diambil kira. Dan Lazada hanya akan kenakan caj pada setiap hujung kitaran perakaunan which is sebelum release payment pada seller.


Siapa Akan Bayar Kos Return Parcel?
  • Jika ianya berkaitan dengan item/parcel itu, seller akan bertanggungjawab.
  • Jika customer yang ubah fikiran dan mahu return pada seller, customer yang akan tanggung kos-kos penghantaran semula pada seller.


Sebelum duit masuk, korang boleh cek dulu berapa jumlah pembayaran yang akan korang terima. Cek di Account Statement.


Maklumat lanjut mengenai pendaftaran : Klik LAZADA
Pertanyaan Di Lazada : Klik LAZADA 

Anything yang korang query boleh terus hubungi,
Lazada Malaysia : 03-2725 2925

Baca artikel : 

No comments:

Post a Comment

Orang berbudi Kita Berbahasa, Orang Memberi Kita Merasa <3
Terima kasih sudi singgah :)