Kos Membuka Akaun Semasa Untuk Syarikat Di Malaysia - MAWAR ASSUFI | Lifestyle & Travel Blogger

Jan 23, 2018

Kos Membuka Akaun Semasa Untuk Syarikat Di Malaysia

KOS MEMBUKA AKAUN SEMASA DI BANK UTAMA DI MALAYSIA | Ada beberapa pembaca blog aku email tanya langkah seterusnya untuk mendaftar sebagai seller di Lazada. Kalau korang dah mula cuba mendaftar di Lazada Seller Centre website, korang mesti perasan kenapa tak lepas nak daftar walaupun daftar under individual.

Lupa ya, kan aku ada remind yang latest update sekarang Lazada perlukan SSM dan akaun bank semasa syarikat walaupun korang daftar bawah individual. Ada saja pembaca aku yang lepas mendaftar tak perlu akaun bank syarikat. Tapi tak lama pun. Sebab Lazada akan beri 1 bulan tempoh percubaan saja sementara menunggu akaun bank syarikat dihantar pada diorang.


Jadi, aku berbaik hati mengumpulkan kadar kos atau bayaran yang perlu korang tahu untuk membuka akaun semasa bank syarikat. Bolehlah mula simpan duit daripada sekarang atau keluarkan untung bisnes kejap untuk topup kos pembukaan akaun semasa syarikat ni. Jangan risau, duit boleh dikeluarkan semula.

KOS MEMBUKA AKAUN SEMASA SYARIKAT
Di bawah ni aku sertakan detail dan maklumat dari website setiap bank untuk korang rujuk sebelum nak buka akaun semasa syarikat. Pastikan duit cukup okay hihi.






  

AFFIN BANK & AFFIN ISLAMIC BANK
Deposit : RM2,000
Introducer : Perlu

HONG LEONG BANK & HONG LEONG ISLAMIC BANK (HLB)
Deposit : RM500
Introducer : Perlu

PUBLIC BANK BERHAD & PUBLIC ISLAMIC BANK
Deposit : RM5,000
Introducer : Perlu

PUBLIC BANK BERHAD & PUBLIC ISLAMIC BANK
Deposit : RM5,000
Introducer : Perlu


******************************************** 
Sebarang pertanyaan, boleh komen di bawah. Aku akan jawab sepantas mungkin :) In Shaa Allah.

Maklumat lanjut mengenai pendaftaran : Klik LAZADA
Pertanyaan Di Lazada : Klik LAZADA 

Anything yang korang query sangat,
boleh terus hubungi Lazada Malaysia : 03-2725 2925

Baca artikel :
Kredit : Akms Perakaunan

2 comments:

Terima kasih sudi singgah blog Mawar Assufi. Sudi-sudilah tinggalkan satu dua komen. Yang baik datangnya dari Allah, yang kurang datangnya dari diri sendiri (^^,)