5 Bantuan Kewangan Untuk Pelajar Separuh Masa UiTM - MAWAR ASSUFI | Lifestyle Blogger <link href='https://imgur.com/AtjBNvg' rel='shortcut icon' type='image/x-icon'/> <link href='https://imgur.com/AtjBNvg' rel='icon'/>

5 Bantuan Kewangan Untuk Pelajar Separuh Masa UiTM

5 BANTUAN KEWANGAN UNTUK PELAJAR SEPARUH MASA UITM | Kalau korang adalah salah seorang pelajar separuh masa yang dah bekerja, korang boleh gunakan duit sendiri. Tapi kalau yang pening samada nak bayar yuran guna duit sendiri atau guna PTPTN tu, Baca Sini, semoga selesailah masalah korang tu. Masalah baru yang muncul adalah bila korang nak bayar yuran tapi tak mahu guna duit sendiri. Boleh ke? Jom baca dulu 5 bantuan pendidikan yang korang boleh cuba.


5 Bantuan Kewangan Untuk Pelajar Separuh Masa UiTM
  1. Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN)
  2. Program Mengubah Destini Anak Bangsa (MDAB) iNED
  3. Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP)
  4. Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA)
  5. Aid Of Charity (Bantuan Zakat)


Kalau ikutkan, korang boleh mohon di mana-mana yayasan di negeri korang menetap untuk bantuan pelajaran ni. Kalau korang pelajar sepenuh masa, Ya. Mungkin permohonan akan dipertimbangkan. Tapi, kebiasaannya memang jarang-jarang Yayasan Negeri nak mempertimbangkan permohonan pelajar mod separuh masa ni walaupun semua dokumen yang korang submit tu memang betul-betul kuat mengatakan yang korang betul-betul memerlukan bantuan pinjaman tersebut. Tetap, jawapannya tidak.


Tapi, tak menjadi satu kesalahan kalau korang mohon juga. Semoga berjaya! Ohya, cuma nak bagitahu korang kalau ada sesiapa yang bertanya tentang status keputusan peperiksaan yang gagal dan cara nak masuk UiTM semula macamana caranya, boleh baca sini. Khas untuk pelajar separuh masa. Untuk sepenuh masa, baca sini.

Untuk pertanyaan, jangan segan silu email direct pada aku. Yang mana boleh dibantu akan dibantu okay.

Sebarang pertanyaan, boleh komen di bawah.
Aku akan jawab sepantas mungkin :) In Shaa Allah.

Baca juga artikel :



4 comments:

  1. Assalamualaikum. saya merupakan pelajar partime UITM dan tidak bekerja.Hanya berniaga kecil-kecilan. tapi saya teringin nak dapatkan bantuan atau biasiswa memandangkan yuran partime agak membebankan. tolong saya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam. Boleh je cuba awak :)
      Semoga urusan awak dipermudahkan Allah SWT..

      Delete
  2. tak boleh minta laa awk.. kita pjj xkeje hidup tgh susah sbb mco.. zakat johor minta xdpt tp yg kaya dpt pulak zakatt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohyeke.. Sy doakan Semoga urusan awak dipermudahkan Allah SWT :)

      Delete

Orang berbudi Kita Berbahasa, Orang Memberi Kita Merasa <3
Terima kasih sudi singgah :)