De Bali Spa Pilihan Spa Wanita Muslimah Untuk Memanjakan Diri - MAWAR ASSUFI | Lifestyle & Travel Blogger

Oct 9, 2017

De Bali Spa Pilihan Spa Wanita Muslimah Untuk Memanjakan Diri

DE BALI SPA MENJADI SPA PILIHAN WANITA MUSLIMAH | Sekarang ni bukan main senang lagi nak cari spa-spa yang best kan. Bersepah di mana-mana ada spa kecantikan. Tapi, lagi best kalau kita dapat buat treatment di Spa yang khas untuk wanita muslimah. Lebih selamat dan tiada ragu-ragu sebab pekerja spa juga wanita muslimah. Haa, disebabkan pilihan wanita muslimah lah aku pun cubalah buat pertama kalinya ke sini.

Aku pernah try ke De Bali Spa? Yes. To be honest, memang ini first spa yang aku pernah pergi. Sebelum ni tak suka pergi sebab tak pernah dibiasakan. Lagi pula, sebelum ni kulit muka peloles so tak ada lah ke Spa, engkoo. Haha

Sekarang ni je, menjak-menjak jerawat dah mula menetap kat muka ni. Dah takmau nomad agaknya. Dah lah duduk tak bayar sewa, kontrak apa takde, siap bawa seluruh keluarga dia lagi. Biadap!


Spa Muslimah pertama aku pernah pergi seumur hidup

Pertama kali aku ke sini adalah setahun yang lepas iaitu 7 Julai 2016. Masa tu seminggu nak raya kalau tak silap aku. Jadi, atas faktor rasa nak cantik gojes osem masa raya lah aku ke sini. Siap google tau. Alhamdulillah. First session adalah dengan Staff nama Fifi. Tapi, sekarang dia dah tak kerja situ. Asalnya aku sorang je nak buat facial treatment, terus adik pun kata nak buat juga. Tergugat letew.

Kalau korang mencari spa untuk muslimah, boleh datang sini. Servis pun bagus. Masa aku datang haritu, aku buat pakej facial saja. Masa tu ada promosi, dalam lebih kurang RM50-RM60 macam tu. Memang lepas treatment tu rasa segarnyaaa. Lembutnya. Dan terus tiba-tiba terasa awet muda. Hihi


Orang kata pengalaman mematangkan diri. Matang menghadapi tohmahan orang. Haha

Terkujat kan tengok keadaan muka aku masa ni. Tak payah terkujat sangat. Mana tak teringin nak ke spa masa tu, muka memang tengah break out teruk gila masa ni. Ni gambar a year before. Siap jerawat pasir lagi, bekas jerawat dia lagi. Hmm. Tapi, before that ada yang lagi teruk. Gambar ada dalam simpanan, bukan aku taknak tunjuk tau. Tapi, takut kang kalau aku tunjuk, ada yang seriau makan tak kenyang, mandi tak basah, tidur tak lena pulak kang. Hahaa.

So, bagi teaser je lah orang kata. Alhamdulillah now dah pulih sikit.

Kenapa Perlu Pilih De Bali Spa Sebagai Spa Pilihan?
  • Private Spa Wanita Muslimah
  • KHAS untuk wanita muslimah (Lelaki tak dibenarkan masuk)
  • Pekerja wanita muslimah
  • Pekerja spa yang terlatih
  • Servis bagus
  • Pekerja yang mesra
  • Banyak promosi yang best

Pakej-Pakej Yang Ditawarkan?
  • Bridal
  • Top-to-toe
  • Skin Care + Mask
  • Skin Care + Serum
  • Body Care


WOW! Tawaran Menarik Untuk Pelanggan De Bali Spa !

Jom kongsikan pengalaman menarik korang membuat treatment di De Bali Spa Sungai Buloh di Facebook atau Instagram korang! Dan Menangi Hadiah Percuma Milik Korang tau!

Tunggu apa lagi? Jom!

Tawaran Menarik buat pelanggan De Bali Spa

Nak Buat Tempahan?

Masa aku dulu tak ada deposit. Tapi, sekarang untuk memastikan booking tak cancel last minute rasanya spa ni dah buat booking fees dulu. Tapi, tak banyak pun. Deposit Minimum RM20 atau Maksimum RM50 sahaja untuk confirm booking.

Untuk booking slot rawatan spa, korang boleh terus hubungi De Bali Spa.

Website : www.debalispa.com
Facebook : DeBaliSpa
Whatsapp No. : +60122646882

Lokasi : 
No 2126 Tingkat 1, Jalan 3/1 Bandar Baru Sg.Buloh
47000 Sg.Buloh Selangor


Baca artikel : 



3 comments:

  1. Dekat dah ni. Boleh lah cuba nanti. Lama tak g spa dah ni.

    ReplyDelete
  2. Bestnya. Tak pernah pergi spa muslimah. Teringin nak try :D

    ReplyDelete

Terima Kasih Sudi Tinggalkan Jejak ^^,