Pengalaman Mendapat Status D1 & Prosedur Untuk Meneruskan Pengajian - MAWAR ASSUFI | Lifestyle & Travel Blogger

Sep 25, 2017

Pengalaman Mendapat Status D1 & Prosedur Untuk Meneruskan Pengajian

PENGALAMAN MENDAPAT STATUS D1 (DISSMISSED) iNED | Kalau korang ada dapat status selain dari status LU seperti yang aku kongsikan dalam Jenis-Jenis Keputusan Peperiksaan UiTM / iNED dan nak tahu langkah-langkah untuk korang sambung belajar. Manusia mana tak melakukan kesilapan kan? And we deserve to get second chance right? Korang jangan sedih-sedih dah okay.

Sejujurnya, ini bukan pengalaman sendiri. Ini adalah perkongsian yang dikongsikan dari junior aku tapi berlainan kursus. To be honest, aku ada 3 orang kawan yang dapat status D1 (diberhentikan). Tapi, cuma yang seorang ni je yang bersungguh untuk sambung belajar, yang lain teruskan kerjaya saja atau mungkin diorang tak tahu atau tak pasti macamana prosedur untuk sambung belajar semula. In Shaa Allah, inilah peluang yang jarang-jarang kita dapat.

Serba ringkas tentang story yang aku nak share ni.

Degree in Business Management (BM242 / BM244)
Semester 1 : Mac 2017 - Julai 2017
Sepatutnya Semester 2 : September 2017

Aku yakin ramai je yang blur dan tak tahu apa nak buat, samada nak berhenti belajar atau teruskan juga pengajian? Kalau nak teruskan belajar, macamana caranya? Jom aku bantu korang.




PROSEDUR MENERUSKAN PENGAJIAN JIKA DAPAT STATUS D1

  1. Call Ketua Program (KP) kursus masing-masing untuk tanyakan opinion samada kena apply untuk kemasukan semester depan atau boleh saja apply semester baru masuk ni (September 2017). Kebetulan pengambilan degree separuh masa masih dibuka masa dia call tu, so dia apply untuk pengambilan pelajar semester baru ni. KLIK SINI.
  2. Submit permohonan baru pengajian separuh masa macam masa mula-mula dulu.
  3. Call Bahagian Pengambilan Pelajar untuk dapatkan pengesahan tarikh keputusan permohonan baru keluar.
  4. Possibility 50%-50% untuk permohonan tak diproses bagi kemasukan semester baru kerana pihak pejabat mungkin tengah dalam penapisan pelajar yang membuat rayuan pada ketika itu.
  5. Follow up keputusan pada tarikh yang telah dimaklumkan oleh Bahagian Pengambilan Pelajar.
  6. Lepas terima emel surat tawaran, teruskan dengan prosedur untuk kemasukan pelajar baru. Jika tak yakin, boleh hubungi KP untuk kursus masing-masing untuk mengetahui prosedur kemasukan pelajar baru yang seterusnya.
  7. Akan diberitahu : Print surat tawaran yang dihantar melalui emel, kemudian daftar pelajar baru ke pejabat iNED, buat kad pelajar baru, bayaran yuran di Bank Islam.
  8. Daftar kelas. Jika nombor matrik masih tidak boleh digunakan, sila hubungi Bahagian IT untuk mengaktifkan nombor matrik untuk tujuan pendaftaran subjek dan kelas bagi semester semasa.


Pengalaman ni diceritakan sendiri oleh kawan aku. Siap voice note haaa. Tak apa lah, janji dapat bantu korang yang ternganga-nganga macamana prosedur nak sambung belajar semula lepas dapat status diberhentikan ni.


Baca artikel :



No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Tinggalkan Jejak ^^,