Coklat Murah Setanding Langkawi Di Pasaraya Haniffa, Jalan Masjid India - MAWAR ASSUFI | Lifestyle & Travel Blogger

Jul 15, 2017

Coklat Murah Setanding Langkawi Di Pasaraya Haniffa, Jalan Masjid India




COKLAT MURAH SETANDING LANGKAWI | Siapa yang pernah sampai ke Langkawi mesti tahu yang Langkawi ada satu pasaraya yang menjual pelbagai jenis coklat dari coklat tempatan hingga coklat yang diimport dari luar negara. Betul? Dan korang mesti tak percaya kalau aku cakap ada Pasaraya yang menjual pelbagai jenis coklat dengan harga yang murah di kawasan KL! Siapa tak kenal Pasaraya Haniffa.

Mungkin bagi korang yang first time nampak Pasaraya Haniffa ni, first impression mesti macam aku. "Ramainya Indian dalam ni. Macamana nak masuk ni? Kalau berlaga macam mana. Selamat ke tak ni?" Itu pula kan yang aku fikir. Mana taknya, ramai sungguh warga Indian dalam tu dan memang nampak sangat packed! Maybe sebab weekend kot.

Kawan aku yang cakap dalam ni ada jual cokelat. Dan memandangkan aku ni bukanlah seketul manusia yang suka memilih makanan lagi-lagi sejenis makanan bersalutan coklat. Mana mungkin aku tolak. Pantang besar tu. Pantang dengar! Haha






Boleh borong coklat dengan harga borong untuk dibuat sebagai hantaran, doorgift, dan hadiah.

Kalau korang jenis macam aku yang pantang nampak! Tolong persiapkan duit yang secukupnya untuk memborong. Contohnya RM50, so nak tak nak korang kena habiskan RM50 sahaja. Tak lebih dan tak kurang. Kalau ikutkan nafsu serakah ni, memang banyak aku nak borong, siap dah plan nak kasi kat anak jiran tetangga lagi. Tapi bila fikirkan duit banyak dah habis masa raya haritu. Cancel nawaitu pembaziran tu, kan ke membazir kan amalan syaitoonnn. Haha

Sebagai seketul manusia yang suka grab makanan yang entah apa-apa bila kat Pasaraya ni, personally bagi aku tak semua coklat kat sini harga murah. As for me, untuk coklat yang biasa aku beli aku tahulah ia agak murah bagi aku. Tapi untuk coklat yang biasanya mahal dan kebiasaannya aku tak beli, yang ni aku boleh comment, harga masih lebih kurang cuma beza murah singgit dua inggit ataupun sen. Tak ingat coklat nama apa, tapi Belgium something (Coklat ni ada kat Langkawi dulu). Ala, korang beli yang biasa beli je dah lah.



Dengan pakaian jogging pagi tadi pun boleh then gamble terus ke KL. Dengan makcik sorang ni memang perangai gamble aje.

So, kalau korang nak beli coklat untuk hantaran boleh datang ke sini. Memang confirm rambang mata. Duit dalam poket kena cukup taw! Nanti korang datang sini confirm teruja sebab customer yang datang tu balik bukan barang sikit-sikit, siap berplastik-plastik borong coklat. Meniaga agaknya. Haha



HANIFFA SDN BHD
DEPARTMENT STORE

LOKASI :
Wisma Haniffa, 149 Jalan Masjid India
50100 Kuala Lumpur

HUBUNGI :
03-2693 8620
03-26912909


12 comments:

  1. Sng dh.. xpyh beratur masuk langkawi

    ReplyDelete
  2. Da agk pasaraya ni.hihi.. Suami kte pun slali beli coklat kt cni. Tpi tuan empunya diri xpnh masuk pun😂.. Ada biskut gery tu eh nnti bolehlah pi bli

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramai jugak tau pasal pasaraya ni rupanya. Kita je baru tau. hihi

      Delete
  3. wahhhhh bestnya coklat murah². Boleh pegi beli untuk persiapan kahwin nnti ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul3. Semalam gi pun kawan borong sekali utk hantaran wedding dia. hiii

      Delete
  4. Wah!! Lepas ini xperlu susah-susah nak ke Langkawi, kat KL pun dah ada.

    http://www.myarosli.com/2017/07/blog-berbaju-baru.html

    ReplyDelete
  5. Sedapnyer....takyah nak g langkawi dah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang area KL g kat KL jee.. Jimat duit minyak uitt. hehe

      Delete

Terima Kasih Sudi Tinggalkan Jejak ^^,