NAK PANGGIL NAMA APA? - MAWAR ASSUFI | Lifestyle & Travel Blogger

Jun 19, 2017

NAK PANGGIL NAMA APA?

NAMA PANGGILAN AWAK APA? | Hello guys! See! Nama panggilan pun susah kan? Sebenarnya kalau perasan dalam blog ni ada 5 nama panggilan yang merujuk pada Siskin. Since 2009 lagi blog ni dah biasa menggunakan kata ganti diri 'aku'. Since masa tu blog ini memang betul-betul merujuk pada cerita hidup aku. Tapi itu kisah lama, lama sangat. Dah 8 tahun berlalu. Banyak entri dah dipadam dan korang tak sempat dah baca kisah-kisah novel hidup aku tu. Hihi

So, yah! Aku rasa agak kasar membahasakan diri sebagai 'aku' again. Tapi aku pun dah cuba bahasakan diri sebagai saya dan Siskin. Bunyi sangat weird to me. I swear. Haha. Too polite and too girly. Ahahaa. Sooo not me. So, what should I do?




Is that too kasar dengan membahasakan diri sebagai 'aku' semula? I hope not. Dan bila aku fikirkan balik since I start writing in this blog. Why should I concern on what people think? Haha. Ini tempat aku, so just do it right? So funny la kau, Kin. This is you. And it will always be you, babe.

So, excuse me. Aku rasa aku dah jumpa jawapan untuk persoalan aku selama ini. Hihi. Dan aku harap korang masih sudi membaca apa yang aku cerita kat blog ni selagi nyawa masih di kandung badan kan. In Shaa Allah 😉



Biobax Cool Theraphy Produk 100% Dijamin Selamat Tanpa Bahan Kimia! Detail/Dropship : Whatsapp 014-2366915

4 comments:

  1. Tak kesahlah nak guna panggilan apa. Nak guna aku ke, nak guna saya ke, nak guna patek ke, yg oenting tulisan bermutu.

    Pembaca yg arif menilai dari tulisan. Tulis dgn bahasa yg canggih tapi kalau isinya cincai tak guna jugak.

    Kita kena tau siaoa pembaca kita. Panggilan aku sesuai diguna untuk pembaca yg minda serta kedudukan setaraf dgn penulis. Kalau vip atau blogger hebat sebagai pembaca mereka tentu tak suka dgn panggilan tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju dgn ni "Pembaca yg arif menilai dari tulisan. Tulis dgn bahasa yg canggih tapi kalau isinya cincai tak guna jugak. Kita kena tau siaoa pembaca kita." Means pembaca tu dekat dgn jiwa kita. Gitew :)

      Delete
  2. Tak kasar panggilan aku tu, malah lebih dekat dengan pembaca.
    Kalau entry yang marah-marah tu lain cerita.

    Kaklong panggil diri "Kaklong" sebab gaya penulisan Kaklong yang direct dan tak lemah lembut. Takut dorang baca ingat Kaklong marah-marah pulak. Haha

    ReplyDelete
  3. Hai Kaklong! Macam kaklong kawasan yerr. hehe

    ReplyDelete

Terima Kasih Sudi Tinggalkan Jejak ^^,