, , , , , , , ,

MULAKAN SEMESTER BARU DENGAN HATI YANG BERHATI-HATI

September 23, 2016

Assalamualaikum.


Ada lagi ke sahabat Kin yang still belajar kat sini? Tak kesahlah belajar sepenuh masa atau separuh masa pun janji dia masih menyambung pengajian. Awak tengah sambung study dekat mana? Lepas tu awak course apa? Mai lah share sikit.


Kin dekat UiTM Shah Alam. Student part time saja dan tengah sambung Degree In Accountancy. Weekend ni Kin dah start class. Untuk semester yang ke 5. Terasa cepat sangat masa berjalan. Eh tak. Berlari! Pejam celik pejam celik dah hampir 2 tahun sambung belajar dan dah hampir 4 kali merasa kerja yang berlainan dalam tempoh 2 tahun ni. Hahaa


Macam tak percaya. Tapi ni memang realiti ni. Masa cepat sangat berlalu. Rasa macam baru saja mula kerja dekat company Oil and Gas dulu lepas tu sebulan lepastu dapat result diterima sambung belajar di UiTM Shah Alam. Eh tup-tup dah kerja kat tempat baru dah sekarang dan ada lagi balance beberapa sem saja lagi. (In actual, beberapa tahun lagi. Fuhh -__-)


Alhamdulillah.




Ini jadual Seminar untuk student PLK Accountancy untuk sesi September 2016 hingga Januari 2017. Okay, kalau ikut perkiraan dijangka final exam will be on January 2017 dan another sem will be around April 2017. Wow! Rasa cepat sangat.






Classmate Kin tanya juga kenapa ambil 3 subjek saja sem ni padahal banyak lagi subject tak ambil lagi ni. Kalau ambil sikit takut terpaksa drag time grad nanti. Tak dapat grad sama diorang. Memang Kin dah plan macam ni. Haritu siap consult dengan Senior abam DL tu lagi, dia pesan macam-macam.


At the end of the day, betul juga cakap dia. Kalau betul confident nak ambil banyak, silakan. Jangan ikut kawan. Ikut kemampuan diri. Tak payah nak kejar grad sekali depa tapi result tak cantik macam depa.


Tapi, memang pun. Salah satu sebabnya is POINTER.



Alhamdulillah. Diploma dulu Allah bagi merasa pakai selempang pink tu. Hihi. Degree ni tak dapat dah nak ulang sejarah dulu. Sebab awal awal lagi dah tumpas. Sem kedua dulu tewas. Sedih tengok muka parents. So, tahun ni memang dah decide. Biar ambil sikit asalkan tak terus tewas! Kalau gerak sikit je ni memang dah Sadakallahul A'dzim dah nanti. Hehee





So, alhamdulillah. Ini saja yang Kin mampu untuk carry in this semester.
In Shaa Allah. Allah pasti bantu. Doakan meyh ^^,



Baca juga artikel :



You Might Also Like

0 comments

Terima Kasih Sudi Tinggalkan Jejak ^^,

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

TOP COMMENTATORS ♥

Broaden News





Blog Archive