Sebab Follower Blogger Merudum !

Bismillahirrahmanirrahim.

Rata-rata aku singgah kawan blogger semua mengadu dalam entri masing-masing yang Bilangan Follower masing-masing semakin sedikit.. Sejauh mana kebenaran tu?


Aku ingat aku seorang yang perasan tiba-tiba follower semakin susut. Nak sedih okay. Betapa pentingnya follower kepada blogger. Hanya yang bergelar blogger atau vlogger saja yang memahami perasaan itu.

Tapi, memandangkan follower aku pun tak berapa nak havoc, gah, meleleh dan melimpah ruah macam blogger hot yang lain, maka aku ambil keputusan untuk simpan sikit kesedihan tu dalam poket jeans. Luaran nya masih lagi bersyukur sebab masih lagi kukuh 500+ walaupun kemungkinan besar that amount akan menyusut kepada 400+ atau 300+ atau mungkin hanya 200+ sahaja. Meigatt! hahaa


Aku ada terbaca satu entri malam tadi. Tapi, sorry lah tak ingat nama blogger tu apa. Sorry tak dapat nak credit sis >_<


At first, aku beranggapan bahawa blogger sekarang dah pandai nak unfollow-unfollow bagai macam Stegrem. Rupanya persoalanku akhirnya terjawab. That blogger inform yang Blogger sekarang tengah dalam proses nak remove akaun yang log in blogger bukan guna google akaun. Dan remove semua blogger account yang inactive. So, no wonder lah kebanyakan blogger mengalami nasib yang sama. KEHILANGAN FOLLOWER TERSAYANG TANPA NOTIS.


Bijak pandai dah blogger sekarang ni. Haihh -_____-' , Sangat terasa okay Blogger yang Follower dia 60,000+ sekali jadi 50,000+ . Ferghh, 10,000 removed! Ibaratkan kau ada RM60k harini. Bila esok kau tengok tinggal RM50k saja dalam purse. Meroyan Okay!



So, untuk yang menggunakan blogger account bukan guna google account. Sila tukar dan jom follow sesama kita semula. Kata blogger support each other kan? Jangan kecewa pliss kalau follower hilang. Pliss. Ia hanyalah Follower, jangan Iman yang hilang >_<



Jom Join Giveaway Menang Coklat ni .. Rugi Tak Join Tau ^^,

| Qawiy Ya Qalbi |

Sebab Follower Blogger Merudum ! Sebab Follower Blogger Merudum ! Reviewed by Unknown on February 03, 2016 Rating: 5

2 comments:

  1. nasib srupa.. sdihh wooo.. anyway jom tmbah follower smula... nak sponsor ga akan datang,... http://wanieseuk.blogspot.com/2016/02/pencarian-sponsor-giveaway-by-wanieseuk.html

    ReplyDelete
  2. @Wanie Seuk

    Heeehee.. sama saama.. Jom Jom ! Okay, In shaa Allah sudi nak join sponsor :)

    ReplyDelete

Terima Kasih Sudi Tinggalkan Jejak ^^,

Mawar Assufi © 2009 - 2017. Powered by Blogger.