FORMULA : MUDAHNYA MENJEMPUT REZEKI - MAWAR ASSUFI | Lifestyle Blogger <link href='https://imgur.com/AtjBNvg' rel='shortcut icon' type='image/x-icon'/> <link href='https://imgur.com/AtjBNvg' rel='icon'/>FORMULA : MUDAHNYA MENJEMPUT REZEKI

Bismillahirrahmanirrahim.
Pagi ni scrolling Facebook terjumpa status ni. Jom sama-sama amalkan :D


1. DHUHA. Jika kita selalu buat 2 Rakaat, sekarang ubah lebih rakaat. Makin lama makin meningkat. Selepas Solat Dhuha kita perlu baca surah Al-Waqiah. Waktu DHUHA rasakan getaran kita untuk menjadi apa, contohnya jika ingin jadi JUTAWAN. Doalah jadi JUTAWAN BERKAT.

2. TAHAJJUD. Bangunlah menunaikan solat ini setiap malam. Tambahkan juga bilangan rakaat tahajjud ni. Muhasabah diri dan mintalah pertolongan Allah sebulat-bulatnya.

3. AL QURAN. Bangun pagi jangan buka hp atau rancang nak buat apa2 dulu, mandi dan ambil wudhuk terus baca Al-Quran & terjemahan walaupun 1 ayat.

4. ZIKIR - Ya Wahhab 40,000 kali setiap hari selama 7 hari. Jika tiada perubahan buatlah sehingga 40 hari.

5. SOLAT BERJEMAAH - Terutama lelaki. Orang lelaki juga diminta telefon ibu 1 hari 5 kali atau lebih.

6. SILATURRAHIM. Jangan memecahkan silaturrahim. Maafkan mereka yang pernah sakiti kita dengan hati yang yang lapang dan tenang.

7. BERSEDEKAH. Sedekah punyai satu power yang luar biasa. Allah gandakan 10 & boleh digandakan lagi 700 kali.

8. SOLAT AWAL WAKTU. Solatlah di awal waktu. Jika tgh susun 40 batu, tiba ke batu yang ke 39 azan berkemandang, sambunglah batu terakhir selepas solat..

9. BERGANTUNG PENUH DENGAN ALLAH. Jangan mengharapkan manusia di luar sana..

10. TAWAKAL DAN USAHA. Minta sepenuh hati kepada Allah, baru usaha.

4 AMALAN surah setiap hari :
   ● Surah Yaasin- Setiap solat fardhu
   ● Surah Al-Waqiah-Waktu Dhuha
   ● Surah Ar-Rahman- Waktu Asar
   ● Surah Al-Mulk - Sebelum tidur

Lain-lain Amalan :
1. Minumlah air masak 3 liter sehari.
2. Jika yang perempuan mulalah pakai stokin. Sebab penyakit bermula dari kaki. BILA SEMUA AMALAN TELAH DIBUAT, SEGALANYA AKAN BERUBAH.


Kin sendiri dah mula amalkan sejak berhenti kerja Bulan October 2015 lepas. Alhamdulillah sedikit sebanyak diri lebih positif dan percaya bahawa rezeki ni semua Allah yang pilihkan untuk kita.

Kalau tak ada rezeki kita jangan sesekali mengeluh dan mengomel. Tapi, bersyukur. Itu yang sebaiknya. Dan alhamdulillah. Sehari kadang-kadang tak dapat sale pun still bersyukur. Mungkin harini Kin ada buat silap dan Allah tak redha. Cuba cek balik kesilapan diri dan perbaiki. In Shaa Allah, Diri akan lebih optimis dalam apa jua keadaan. In Shaa Allah.

Wallaahua'lam..

| Qawiy Ya Qalbi |


1 comment:

  1. tak dapat buat semua harap2 dapat buat sikit-sikit.
    *self reminder*

    ReplyDelete

Orang berbudi Kita Berbahasa, Orang Memberi Kita Merasa <3
Terima kasih sudi singgah :)