, , , , , ,

Mahluk Berkelana Naik KTM Sungai Buloh Ke Seremban

January 31, 2016

Bismillahirrahmanirrahim.

Boleh tak nak mengaku dekat sini. Ini pertama kali aku naik KTM? Hahaa. Naiss rupanya KTM ni. Serius naiss sebab luas dan selesa plus sejuk plus apa lagi? Plus minus Nora kasi 4 bintang suku. Mungkin sebab aku naik bukan waktu bekerja kut so kurang crowded sangat. Tak giteww? ^^,

Btw, ke Somban yoo kitoo. Actually boleh saja nak drive. Tapi, ikutkan saja omak den kato nok try naik KTM ke Somban.


Katanya manalah tahu kalau aku dah kerja nanti, tak ada siapa yang free nak menghantar dia ke Somban jenguk adik aku. Aku pun 'Jomlah mak. Kin teman.' Padehel anak diaa ni pun tak tahu nak ke sana guane. Hahaa, berbekalkan kecekalan dan kesabaran diri dan hakikat yang diri ni jenis redah aje. So, "Jom lah mak. Kita redah aje." Hahaa. Nasib lah dapat anak begini. kekekee :D


Btw, Entri sebelum ni aku ada stori yang adik aku masuk Kolej Kemahiran dekat Chedang under Program SKM :)




Rupanya ada transit bagai. Kena alert lah. Jangan sampai terlepas. huhu

1. Beli tiket dari Sungai Buloh terus ke Seremban.

2. Transit di Dua Pilihan. Sama ada berhenti di Putra atau Bank Negara. Both boleh transit.

3. Then, ambil KTM yang tulis perjalanan Ke Seremban. Jangan silap ambil KTM ke tempat lain pulaa :D



Motif sangat -____-



Singgah kat Bangunan tempat kerja lama. Okay, aku rindu  >____<



Oh, Yuhuuu. Haii Orang Somban. I'm Coming.

Boleh tak nak happy sebab rasa macam tengah p travel saja sekarang ni. Kihkihh.  Hmm, Siapa katt Somban ni? Komen sikit. Kott-kot boleh jumpa nanti. Wuuuu ^,^





Ini buat aku terpegun. Best tengok diorang main music instruments diorang. Rasa nak petik sikit yang that lady main tu, Nampak macam seronok saja. hihi




Okay habis dah merayau. Baru pusing Seremban 2 saja tu -_____-'  Cakap dnegan mak "Nanti kita drive saja lah mak. Naik kereta boleh pusing banyak tempat. Sampai Melaka pun boleh. kekee."


Lepastu mak mesti cakap. "Nanti minyak habislah. Nanti kereta rosaklah. Nanti duit habis kat minyak saja." Alaaaaaa, cakap saja lah tak bagi. Whuuuu :'(


Dah. Balik jom! Esok-esok kita ukur jalan pi Singapore pulak kee  >_<


| Qawiy Ya Qalbi |

You Might Also Like

3 comments

  1. Hehe..best kan naik ktm..x rugi pn travel,sbb byk bnda kite leh belajar..kalau xthu,tanya ja org kt situ..kann..

    ReplyDelete
  2. Best kan naik ktm..x rugi pn travel,,sbb byk bnda kte leh blajar kann..

    ReplyDelete
  3. @Yanna Ggirls

    Haah sangat banyak.. banyak je benda yg xde kat tmpt kita tapi tmpt lain ada :)

    ReplyDelete

Terima Kasih Sudi Tinggalkan Jejak ^^,

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

TOP COMMENTATORS ♥

Broaden News





Blog Archive