Hadiah Anak Masuk Universiti Untuk Anak Selangor

Bismillahirrahmanirrahim .


Alhamdulillah. Penantian selama 8 bulan ini terjawab akhirnya. Semalam adik perempuan aku dapat juga hadiah ni sebab baru further Full Time Diploma di UiTM Chendering. Kira baru ni masuk Semester 2 lah. Dahlah PT baru masuk, dapat pula hadiah Anak Selangor ni. Kakak pun mengendeng lah sikit-sikit. Haremm dapat habukk saja. Kah!


So, belum ambil lagi lah cek tu sebab bapak aku tak sempat ambil. Dulu, masa pertengahan Diploma aku di UiTM Machang, aku apply juga dan dapat juga. Alhamdulillah.


SO, semalam lah mak aku tanya aku apply tak? Aku lupa. So, aku cakap saja lah belum. Esok lah apply sebab surat tawaran merata dah tak jumpa. Al maklum lah part time student saja kan. Konon busy tak tahu kat mana segala surat suratan tu. haha.


Then baru pagi ni terdetik nak masuk website HPIPT ni. Sebab nak bayar PTPTN online sebenarnya.

Bila log in saja. Nampak ni.





Erkk. Are you SERIOUS?!



Mula lah teringat balik yang aku dah apply sama dengan adik haritu. So, maybe sebab tu semalam adik aku dapat. Lepas tu aku dapat harini. Nothing to say. Just nak cakap syukur alhamdulillah. Rezeki hari ni. So, boleh lah aku guna duit tu rolling duit yuran haritu. And nak buat modal business sikit. kikiii


Yang nak tahu cara nak apply hadiah anak selangor ni, boleh tengok SINI, kalau tak faham boleh tanya yaa ^_^ I'm willing to help you guys.


Tapi, sebelum tu baca syaratnya dulu tau. Bila dah cukup syarat baru boleh apply dengan confidentnya.. hihi



So, bermulah dari aku dah dapat hadiah ni, aku berkobar-kobar semangat nak ajak adik-adik yang baru menyambung pengajian tu untuk apply ni. Ohya, anak Selangor dan yang sewaktu dengannya saja yaaa ^_^



| Qawiy Ya Qalbi |

12 comments:

  1. qila di gombak hehehehhe baru habis asasi so takleh lg minta T_T
    next year degree uia nnt insyaallah baru mintak wuhuw!

    ReplyDelete
  2. Haaa... boleh boleh. silakan .. rugi xmohon ni..

    ReplyDelete
  3. sya skrg dah sem 4.. dlu time sem 1 mohon tk dpt..so biarkn je lah tpi 2 3 hari leps buka ..Dapat !!! yg mnjdi persoaln..bolh ke amik cek tu setelh sethun berlalu..hahahha lagi pn ada no rujukn dia taip situ..hmm risau dh tk bolh amik cek nya

    ReplyDelete
  4. Syazwan, Hahaa. Awat lamaa naa.. Takpe, boleh je.. Saya tak pasti either awak kena apply lagi sekali atau bawa surat yg dah berjaya last year tu. tapi, awak memang akan dapat. sebab ini sekali seumur hidup. cer awak try contact :

    Untuk sebarang pertanyaan dan maklumat lanjut, sila hubungi Urus Setia Hadiah Pengajian IPT:

    Urus Setia Hadiah Pengajian IPT
    Pejabat Setiausaha Kerajaan Selangor
    Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
    Tingkat 3, Bangunan S.S.A.A.S
    40503 Shah Alam.

    No. Telefon : 03- 5544 7385 / 03-5544 7484 / 03-5521 2306


    Try call untuk pengesahan nak bawak surat kelulusan yg dah setahun tu. Bole dakk. Hihi. All the bestt ! Kalau Nak, seribu daya kann ^_^

    ReplyDelete
  5. Salam. Nak tanya. Bln lps sy baru send online application. Tp sy x sure whether kne hntr/pos lampiran kt alamat tu. Kene pos apa2 ke? Berapa lama amik masa utk dia proses application tu. Thank you.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'alaikumussalam. Masa saya dulu takda online. Kena hantar dokumen sokongan ke ADUN. Sekarang ada online pun still kena hantar dokumen sokongan ke ADUN. haritu adik saya apply, dia buat dua2. Selamat katanya. hihi

      Proses dia boleh tahan lama. Setahun jugak lah. Tapi once dah approve and lulus, cepat saja boleh collect cheque. :)

      Delete
  6. Assalam sis. Nak tanya. Kalau nak tuntut duit RM1000 tu tanpa cetak surat tu takpe ke ? Ke dia nak as bukti ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'alaikumussalam Dear. Better print out as a proof and reference in future. Mana tahu tiba-tiba ada pula officer nak tengok surat ke :D

      Delete
  7. Salam.kalau masa diploma da dpt duit tu,kalau masa degree,apply lagi,boleh dapat lagi ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy dah pernah kol office dia. Katanya memang hanya sekali je awak. Degree takkan dpt dah kalau dip dah dpt :)

      Delete
  8. Salam.kalau saya da dapat duit tu masa diploma,masa degree saya apply lagi,agak2 dpt x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy dah pernah kol office dia. Katanya memang hanya sekali je awak. Degree takkan dpt dah kalau dip dah dpt :)

      Delete

Terima Kasih Sudi Tinggalkan Jejak ^^,

Powered by Blogger.