Small Thing Gives Thousand Meanings

Bismillahirrahmannirrahim .


Alhamdulillah. Perjalanan aku sepanjang satu tahun 4 bulan cukup sampai sini saja. Memang betul pun orang akan cakap, pencapaian aku setakat ini dalam company ni tak ada apa yang boleh dibanggakan sangat.

True.

Admit it.



Kehadiran aku ibarat ada tak nampak. Apatah lagi tiada. Lagilah tak nampak. Oh, boleh tak bidalan tu? :D


Aku tahu perjalanan aku tidaklah sehebat perjalanan hidup orang lain. Tapi, aku masih syukur. Dia bagi aku rasa macamana kerja tu. Dia bagi aku pengalaman macamana susah cari duit. Macamana hidup tak ada duit. Macamana rasanya kekeringan duit hujung bulan selain masa study dulu. Nak bayar hutang tu hutang ni. Sekarang ni tanggung diri sendiri pun dah sengkek. How nanti nak berdua bertiga, berempat dan seterusnya?


No no no. Not in my short term plan. Might be in 4 to 5 years from now on.

Aku cukup berminat nak share alkisah kerjaya aku sebelum aku serious dalam accounting field.

After SPM. Macam semua lah kan, nak cari kerja. Aku ni paling payah diberi keizinan nak keluar rumah. Mungkin sebab aku lah anak perempuan sulung and selama ni tak dibenarkan keluar. Bukan tak mahu tapi respect parents. They have their own reason. Tak rugi pun dengar cakap dorang isn't ? :)


Kalau nak cerita, memang panjang lah cerita diaa.

Nak cut cerita nya. After SPM, aku pernah kerja jadi nanny, helper teacher dekat tadika, jadi maid pun pernah. Maid to 6 children. And i miss'em so much >_<  Kerja kilang as production operator pernah. Kerja dekat rumah orang buat aiskrim pernah. And lepas dah cukup stable mood dan emosi tu aku kerja as cashier at Speedmart. And masa tu memang aim nak cari experience in accounting field.

Dan lepas tu barulah nak dijadikan ceritanya. This is my first serious job. After finished my studies in UiTM Machang April last year.





Kat sinilah aku habislah masa aku sepanjang setahun lebih ni.





And this is souvenir for the management team. Biarlah tak ada harga. Tapi, aku buat dengan penuh rasa sayang dan perasaan. Wish me luck guys untuk dunia akan datang yang penuh pancaroba ini .. ^^,

| Wallahua'alam | Qawiy ya Qalbi |

Small Thing Gives Thousand Meanings Small Thing Gives Thousand Meanings Reviewed by Unknown on October 02, 2015 Rating: 5

2 comments:

Terima Kasih Sudi Tinggalkan Jejak ^^,

Mawar Assufi © 2009 - 2017. Powered by Blogger.