Lepaskan apa yang kamu sayang kerana ada gantinya dari Dia - MAWAR ASSUFI | Lifestyle & Travel Blogger

Aug 17, 2015

Lepaskan apa yang kamu sayang kerana ada gantinya dari Dia

Assalamualaikum.

Susah nak lepaskan benda yang kita sayang. Nak-nak pula sayang yang separuh nyawa. Maaf. #sistakcakapsoalhati


Sis cakap susah nak lepaskan position kat tempat kerja sekarang. Tak sampai hati nak resign when the boss keep asking you "Are you sure you want to resign?" "Dah habis fikir ke?" "Why don't you extend the resignation period? Maybe for a month? 2 months?" "Office kita moving out lambat lagi mehh." and soo on..

Almost one year and 4 months. Since this is my firsstt serious job after Diploma. So, aku sayang lah juga. Bukan senang dapat join team of Oil & Gas Industry ni..




'Then why you decide to resign amoi !' jerit hati.


Haha. I've my own reason. The best reason I can give untuk menyedapkan hati ialah sekarang dah sampai masanya aku berjasa balik pada mak bapak aku. Berjasa tu bukan bemakna tiap bulan kau kasi duit dua ratuih tiga ratuih tu dah kira berjasa.


"Oh, aku dah balas jasa depa. Lunas sudah tanggungjawab aku sebagai anak untuk bulan ni." tepuk tangan. Gembira.

-_-'  Bulan ni?  Tanggungjawab anak bukan hanya sebulan. Depa berjasa kat hang dari sebelum lahir sampai hang jadi tua gini kasi duit jaa dah kira berjasa?





Tidak sama sekali. Itu bukan balas jasa. Itu TANGGUNGJAWAB kita sebagai anak.. Kalau nak dikira jasa tu? Pheeewww, buih-buih di Laut China Selatan campur Lautan Hindi punya buih campur dengan Laut Afrika Selatan siapp masih belum mampu menghitung jasa diorang..


Cukuplah seringan-ringan jasa yang kita boleh buat adalah dengan hormati diorang sebagai orang tua.. Semoga segalanya baik-baik saja! :D



And now... Ada sesiapa nak offer kerja dekat aku tak rerasa? Nak buat business. Tapi, anyone? Hahaa >_<



By the way, jom join 1st Giveaway by @ Mawar Assufi

Which is SPONSORED by @DwiNuri Scarfs

Checklist name meh sini. LISTNAME boing boing .


Assalamualaikum. Wallahu'alam.

5 comments:

  1. ^_^

    *singgah sini zianaeunos.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. setiap keputusan yang dibuat pasti ada sebabnya :)

    Maisarah singgah dari Blog MaisarahSidi.com :)

    ReplyDelete
  3. terimakasih . sy memang tengah menabahkan diri mas.. hehe

    ReplyDelete

Terima Kasih Sudi Tinggalkan Jejak ^^,