Mantan Sudah. Do Motivate Yourself ! - MAWAR ASSUFI | Lifestyle & Travel Blogger

Dec 17, 2013

Mantan Sudah. Do Motivate Yourself !

Assalamualaikum..

and HAI!

Kata orang 'PATAH TUMBUH HILANG BERGANTI' .. Aku cuba aplikasikan konsep tu walaupun terasa berat sangat hati ni. Betullah tu. Nak atau tak, itu lumrah.

Kita hidup pun ada yang mati. Apatah lagi tanggungjawab macam ni. Sampai masa nanti kita semua akan bersara. Wahh, bersara siapppp. Rasa macam berusia je. ihiikk

Satu je aku fikir. Ada hikmahnya sebalik semua ni.

DIA tetapkan situasi macam ni supaya kita belajar untuk menerima hilangnya sesuatu yang kita sayang dengan sepenuh hati. Sayang tu kan abstrak. Kau boleh nampak ke sayang tu? Rupa apa? takkann -_-'


Nak atau takMahu atau takBoleh atau takMampu atau tak.





Aku, kau and semua kena cuba terima semua ni.

Biar diorang rasakan susah payahnya kita dulu.
Biar diorang rasa peritnya uruskan sesebuah organisasi tu.
Dengan wujudnya banyak kepala dalam satu organisasi tu.


-_-'


Rasakan! Rasakan! Rasakan apa yang kita rasakan dulu.


Haha! Bab PHSYCO memang aku suka! Jyeaaahhhhhh!


Rindunya dengan keadaan kita masa awal-awal dulu. Macam-macam peristiwa terjadi. Tapi kita semua kuat! Kita semua yakin! Yang kita boleh bangkit and control problem yang berlaku sesama kita.

Rindunya bila teringat ada yang gaduh sesama kita. Masa benda tu terjadi, memang lah takut kalau semua berpecah. Tapi, aku yakin satu je. Selagi namanya kita satu FAMILY, ikatan kita tak putus ! Janji kita sendiri yakin yang semua masalah ada penyelesaiannya.


Satu kebenaran bila orang kata, lain orang lain kepala. Of course!

Lain kepala, lain pendapat, isn't?

Masa awal-awal, memang tak dapat dinafikan memang banyak masalah sebab baru-baru nak kenal peribadi and sikap bekerja masing-masing. Itu NORMAL!

Bercanggah pendapat awal-awal macam ni memang perkara biasa. Lagi-lagi bila ada yang junior tak tahu apa-apa tu. Perkara normal bila diorang belajar sesuaikan diri dengan senior-senior diorang. Diorang memang lambat, nak-nak pulak diorang paling muda and zero experience.



SENIOR! Please. Teach them! Train them! Help them!
FOR MUTAC PLEASE :')


Jangan risau, selagi kau tanamkan dalam diri yang satu keputusan tu boleh dibawa berbincang. Bawa lah berbincang. Jangan pendam. Ikutkan hati nak je berucap pepanjang sikit mase mantan berucap haritu. Tapi, dalam hati sebak dah. sobsss :'(


Thanks lah ain, exco PO. Doakan akak jadi pakar motivasi eh? Aamiin :')
Banyak betul aku bebel kat exco PO petang tu. Macam nenek-nenek haaa, aku cakap. HAHA



Now, dah bergelar MANTAN. Wah, mantan okay!

tsk tsk tsk .. :') Tua dah rupanya kan .


Nothing else. Just tunggu next post pulak. Nak merapu meraban lelebaq sikit :)


Wallahua'alam and Assalamualaikum. Find Your Own IDENTITY MUTAC NEW GENERATION!

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Tinggalkan Jejak ^^,