Perkenalan Membawa Persahabatan I - MAWAR ASSUFI | Lifestyle & Travel Blogger

Jun 2, 2012

Perkenalan Membawa Persahabatan I

Oh hai ya sohabah..

Di petang sabtu yang indah nan ceria ni, eh tak keluar jenjalan ke?  tak boring duk rumah? dok berkepam je otak tu dalam rumah saje macam aku .. mesti cramp kepala kau kan ? eh, jom keluar .. window shopping nak ? err, keterlupaan melampau .. oh hai ! ASSALAMUALAIKUM ! ^u^


sesambil makan ubi keledek goreng dicicah sos tomato yang sejuk ditemani pula air kopi yang kepanasan membahang . okay, kesedapan terasa di situ sambil diiringi pulak dengan lagu eira syazira . memang kena mood lah kan. fuhh! prasasti cinta memang best .. awuwuwu [^_^] aku ade, kau ade? ofkos kau takde, ni kan makanan desa, kau tak makan .. kau makan pizza, mcd je kan?

eh, lama dah kan rasanya tak update pasal kawan-kawan .. perlu tak? sebenarnya dah lama ade request dari kawan aku ni untuk "eh, ikin ! kau update lah cerita pasal aku. pasal kitorang .." eh eh, awak tak segannya .. ngehehee =) memang lama dah nak update pasal SAHABAT ni, cuma kekangan masa yang begitu cemburukan aku sejak awal pertubuhan blog ni lagi . eh, ai serius ni okay u u u ..

-SAHABAT-

Menurut hadis :
"Bersahabatlah dengan orang yang keadaannya sentiasa membangkitkanmu dan kata-katanya banyak menyedarkanmu ke jalan Allah SWT.." [sabda Rasulullah SAW]

atau

Menurut Islam :
"Teman yang paling baik adalah apabila kamu melihat wajahnya, kamu akan teringat akan Allah, mendengar kata-katanya menambahkan ilmu agama, melihat gerak-gerinya teringat mati.."

Manusia tidak dilahirkan untuk hidup bersendirian .. Aku, kau, dia, mereka semuanya dilahirkan berpasang-pasangan dan hidup bermasyarakat .. Usah kau jadi 'seperti katak di bawah tempurung' yang tak punya matlamat hidup.. atau mungkin ade yang beranggapan HIDUP UNTUK MAKAN TIDUR SEMATA-MATA.. err, ade ke yang fikir macam tu?

Wah, panjangnya mukadimah aku .. Nak cerita pasal SAHABAT baik aku pun nak kena masuk 2,3 post ni .. dah lah ramai kemain kau tau ! hahaa.. Let's cekidaut pemusnah-pemusnah ceritera indah hidup aku ni ..

=======
=======
============
=========
====
=

     Ehem ehem .. okay. *sambil tiup-tiup tudung bawal bahagian atas yang tiba-tiba jatuh. err, pemilik nama pompuan ni SHIKIN .. she's my best friend . eh no, semua lah best friend aku .. sebab nama dia sama dengan aku, so dia harus laa jadi kawan baikbaik aku kot ..##ERR,BOLEHKECEMNI? hahaa.. perkenalan yang sangat suwit antara aku dan dirinya .. cewah! kitorang kenal ade surat cinta. kau ada? special case tau kitorang .. siapa yang start? eh, aku lah .. dia tu SOMBONG gila nak mati kau tau ! haha .alangkah indahnya kalau aku still simpan lagi surat perkenalan tu . eh, kau tau tak dulu aku memang sangat teramat ter paling pemalu gila dolu-dolu .. baka bapak aku kot! alalalaa~ dak ni pendek rendah .. kata zul, bantut ! eh, aku tak cakap tapi dia yang cakap kau KECIK .. so, sampai sekarang disebabkan kau shikin KECIK otometik aku TERjadi syikin BESAR . kalau kau adil lah kot, tapi tak rase ke macam BESAR tu macam tak adil bagi pihak aku ke? jyeahhh ! kbai, makcik engineer ~



     Aahahaaa .. aku gelakkan kau ni ain . aku gelak gilagila sampai semput gila ni weh .tacing lah tacing lah ! eheheew . kau yang dah nak KAWEN tu .. nanti kalau dah rewang buat preparation nak kawen, contact aku . aku tolong kau buat bunga telurs. yeay ! bagi lah aku jadi pengapit ko . kalau buleh, kenalah hired aku jadi pengapit tetap bila korang kawen . muleh muleh muleh? ^_^v . oh awek ni pandai , bakal pharmacist .. *err, saya rasa rendah diri pula. PHARMACIST wa cakap lu ! kalau aku tak masuk uitm mache mesti tiap kali cuti hujung minggu aku balik sama dengan kau kan ain? kat perak .. oh ya, negeri kelahiran aku tu yaw ! she's silencer tapi kau tak tahu dia ni .. omai omai, dia pakar dalam bab bercerita. ade je yang die nak bagitahu kat aku .. naik meroyan aku dengar cerita kau .. hahaa~ aku rasa kau boleh dapat income dow kalau cerita's kau semuanya dituliskan, diprintkan, dibukukan dan dijualkan . eh, aku boleh tolong jual . wah ! commission mari wei ~ ihikihikk #SAYA GEDIK.



       Hai awekk.. si gadis kacamata ni lin name dia . *eh, kau tak payah nak gadis sangat lah kan . dia bukan gadis dah pun . #EH,MAAF.STATEMENT BERANI MAUT terr ~ aku? dengan dia? ya, aku mengaku walaupun aku dengan dia (YA, KAMI MEMANG KAWAN BAIK) tapi segan tu ade oh.. eh, kau afa fasal segan dengan kawan kau? hahaa, dia frendly sangat kot. aku jadi malu-malu biawaks .. antara kami tak banyak kongsi cerita walaupun telinga aku sudi je tadah cerita korang tu, ye ahh kau mane nak cerita kat aku kan lin.. wuahahaa~ siapa aku di hatimu .. cewahh ! she's nice and responsible tapi mungkin sebab aku adalah aku, aku tak tau kenapa macam tak ngam dengan dia . ikikiii . #EH, LIN KAU RASA CEMTU KE? awuwuu t_t . she's going to be a degree student . eh! apasal cepat sangat . *menyampah betul nyahh ! =D oh ya, lupe nak bagitahu, dia ni kira kakak atas aku, sebab dia lahir 2 hari awal dari aku . yeayy! aku bongsu !



      Holaa, mak datin? *e'ee mak datin malu-malu lah .. Makcik ni la paling rajin dalam grup kitorang . x_x . Syira, ingat tak dulu kita pernah gaduh? pasal pakcik tu je kan? ingat tak? memang akal pendek la masa tu, tahu nak menang je kan . bila ingat balik, saya yang salah, saya yang sensitip sangat . *well, hati saya kan selembut kapas yang ditiup angin pantai . err, mana datang pantai tu? FYI, dia banyak pengalaman dalam bab-bab leading ni, ni kira sifu aku jugak lah ni .. ye ahh, rase macam nak masuk utm jugak la. diterima tak? alalallalaa~~ #dah sume kau nak masuk. masuk tu masuk ni .. she's pretty and funny . friendly pun ye jugak.. eh awak tu, rumah awak kosong kan? nak kucing tak, banyak kucing lah kat rumah saya .. saya tak tahan bau . #TETIBA JE. [Di mana ada kepahitan, di situ tersembunyi kemanisan ..]



Nota Mawar: O yeah ! dah habis dah untuk nurplatinum girl =) eh, korang nak buat badge tak? tapi, aku tak tahu nak buat kat mane .. Esok-esok ade masa aku buat untuk nurplatinum boy pulak deh .. kesian kat orang yang request tu, lame gila simpan permintaan tu . dah berkarat baru aku post pasal uolls

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Tinggalkan Jejak ^^,