Kenapa Lelaki Kawen Lambat?

Assalamualaikum..

Eh, korang ! lepas post SPESEL ENTRI ni tadi. tibe-tibe satu idea ni melintas depan mate.

~BAJET KAWEN~BAJET KAWEN~BAJET KAWEN~BAJET KAWEN~

rollingrollingrolling atas kepale kao, nyah ..

aiyakk ! bajet kawen o yeah !
mas kawen kao o yeah !
hantaran kao mau berape ribu? juta pun okay la gak. billion lagi lah okayy.

tapi, kalo calon laki mase depan kao keje cikgu, simpan je la harapan cinderella kao tu.
haiya ! duit tarak, macamana lu mau kawen amoi ya !

haha. butul la tu. kalo takat keje, gaji kais pagi makan telur kais petang makan maggi. so, just forget ur dream lah ! hengat kao tu puteri gunung ledang ke nak hantaran satu jambatan emas + satu dulang gigi emas + limapuloh dulang air mate gajah + satu gunung dikelilingi dengan bidadara2 kacak gagah perkasa ?

oh pliss lah !

nak tengok betape kesiannye calon laki mase depan kao kene bertungkus-lumus, dengan bantuan tulang empat,lime,nam kerat yang diorang ade tu untuk mencari duit, harta2 yang secukupnye bagi melunaskan hantaran kao yang beribu-beriban tu.

cheekidaut !

0
0
0
0
0
0
0
0
********************************
*********************
**************
******
**
*

patot pon lelaki lambat kawen, duit tak cukup lagi rupenye. haihh ! cari jangan tak cari. nak tanggung anak dara orang tu ! banyak2 sikit cari tu <--satu paksaan. haha. tapi, yang anok dare tu pun kene la saling support okayy ! nak kawen ke tak ni ? haaaaaaaa ..


gila ahh kao kan. tu semue bajet. bukan bajet cun bajet kacak ye abang kakak adik .. memey ini bajet buat sapo-sapo hok doh plan nok kaweng ni. so, sabo je la. haihh . =.= .


so suwit bukan. bile agaknye nn nok nikoh ehh ? hohoho.
aww aww ! malu ambo .. miang naik badan dah. haha.


nak cincin jugak . aiihh ! tengok cincin ni, teringat penyamaran nn . so suwit mereka tertipu hanya gara-gara cincin zhulian yang nn pakai ni. ni yang nak buat entri lain ni. haha.

Pena Comel N.N : Banyaknye bajet ! bajet 2012 ke tu ? la haihh ! payoh nok kawen ni kan. so, buat sesiape yang dah pikiaq nk kawen ni. pikir la semasak-masaknye, sematang-matangnye~ moga kebahagiaan berdamping dengan kehidupan both of u & ur hasben. AMIN. InsyaALLAH .. (:
Kenapa Lelaki Kawen Lambat? Kenapa Lelaki Kawen Lambat? Reviewed by Unknown on November 12, 2011 Rating: 5

6 comments:

  1. mmg seronok bile pk pasal kawin ni... lg2 bile tahu umo da makin meningkat... tp, kene pk jgk sama ada kite ni da bersedia ke blm... bkn stakat dr kewangan semata2...

    hope dpt kunjung ke blog baru ni...
    http://faizul-osman.blogspot.com/

    thanks..

    ReplyDelete
  2. jodoh ditgn Allah. :) budget kahwin? normal kalau dah cecah belasan ribu. zmn skrg sume nk kene bayau. :) jgn pertikai jmlh hntran cuz slma wnta itu mjd isteri, lelaki blm tntu boleh ntk byr nyawa isteri yg melahirkan jumlah ank yang dipinta. lelaki blm tntu dpt byr pnt lelah isteri m'jg pakai minum dia n anak2nya. jgn pertikai sbb jumlah hntrn itu blm tntu dpt bls pgrbnn isteri. :) tp buat isteri, jgn ler kalo takat SPM dok mintak harga DEGREE.. ag0k2 ler kan. heee. its juz my opinion :)

    ReplyDelete
  3. faizul osman : yeahh! org pkir kawen ni snang... tp, jujur memang byk tanggungjawab kan....

    ReplyDelete
  4. cx's : yes ! nn stuju! btul sgt dah tu.... tu psal la nak blaja tnggi2 .. untung2 hntran pon tnggi2... ceh ! hrapan je tinggi.. haha

    ReplyDelete
  5. nak kawen!!!~~ :D

    ReplyDelete

Terima Kasih Sudi Tinggalkan Jejak ^^,

Mawar Assufi © 2009 - 2017. Powered by Blogger.