Bulan Mendekati Bumi & Kemunculan Imam?? - MAWAR ASSUFI | Lifestyle Blogger <link href='https://imgur.com/AtjBNvg' rel='shortcut icon' type='image/x-icon'/> <link href='https://imgur.com/AtjBNvg' rel='icon'/>

Bulan Mendekati Bumi & Kemunculan Imam??


Semua orang tahu yang malam ini akan berlakunya Fenomena Supermoon : Bulan Semakin Dekat Dengan Bumi. Namun begitu, adakah kita tahu atau cuba ambil tahu apa hikmahnya dalam Islam apabila bulan menghampiri bumi? Adakah hikmahnya sekadar ingin mengambil gambar dengan DSLR masing-masing? Adakah ini masa yang paling sesuai untuk angkasawan ke bulan kerana tambang dan kos yang murah disebabkan jarak bulan dan bumi semakin dekat?

Pernahkah kita terfikir seperti di bawah?

Bulan adalah tanda Nur Nabi SAW dan seperti yang disebut dalam 200 lebih hadis Sahih Nabi SAW- akan tiba kedatangan Imam Mahdi (AS) Cucunda Nabi SAW - Bernama Muhamad ayahnya Abdullah Ibunya Aminah.

Di zaman akhir ini ianya adalah simbol munculnya Imam Mahdi (AS).

"Sesiapa yang tidak percaya kepada Dajjal mereka akan kafir dan sesiapa yang tidak percaya pada Imam Mahdi mereka akan kafir". ( Maksud Hadis).

Ketibaan Imam Mahdi (AS) di ambang pintu dunia - di nyatakan atau di khabarkan oleh Bulan yang akan menjelma 50,000 Km lebih dekat ke arah bumi.

Dan akan berlakunya segala bencana telah pun disebut dalam banyak hadis -hadis sahih sejak 1,432 tahun lalu. Wahabi telah meringkan perkara-perkara tersebut dari pandangan orang-orang ISLAM.

Hanya wali-wali Allah SWT Sahaja yang mengetahui segala kebenaran ini dan di ilhamkan kepada mereka.

Ketibaan Imam Mahdi ada 111 tanda dan kebanyakan tanda -tanda telah pun muncul seperti yang berlaku baru-baru ini iaitu :

* Kejatuhan semua pemimpin2 zalim di timur tengah memberi laluan kedatangan Imam Mahdi (AS). Dan memberi kebangkitan nafas baru pemimpin2 yang akan membantu Imam Mahdi (AS) pejuang Islam yang sebenar

* Keadaan tsunami di Jepun dan malapetaka di seluruh dunia

* Tsunami di Aceh memperkenalkan satu kebangkitan ummah yang baru membantu agama Allah SWT

* Banjir di Pakistan bulan Ramadhan 2010

* Dan 313 kejadian yang bakal akan berlaku di seluruh dunia - kebanyakan kepada negara2 yang zalim dan yang memusuhi agama Allah SWT

* Dan membuktikan kedatangan nabi Isa (AS) dalam masa yang terlalu dekat.

* Dajjal telah pun bersiap sedia untuk muncul dengan sepenuhnya dengan lengkapnya Dajjal-dajjal kecil yang 40 iaitu sai baba ( yang mengaku dirinya Tuhan). Dajjal yang 41 adalah Dajjal yang asli - sebelum ini adalah Dajjal in the making" -

Wahai Orang ISLAM dan Muslimin seluruh Dunia , Berimanlah dan Bertaqwalah dengan Sebenar-benar Iman dan taqwa sebelum terlambat.

Baca sambungannya di SINI!

Kredit : solihin zubir & dapat daripade Death Note .. Jom Usha belog diorang!!

No comments:

Post a Comment

Orang berbudi Kita Berbahasa, Orang Memberi Kita Merasa <3
Terima kasih sudi singgah :)