Tutorial Favicon Mudah

March 14, 2011

Ade budak cute ni tanye aku, name die alida.. Tapi, sorry la... Alida ni tak letak link la... So, tak boleh copy untuk korang berkenalan lah.. Huhu...


Eh, korang tak tau favicon tu ape?? Ni ha, menatang comel kat bawah ni..


Korang boleh jugak nak letak picture korang.. Tapi, kene pastikan yang gambar tu ade direct link nye, okeh??

Gini loh, kita mula'in ya...

Step 1
*** Korang cari dulu gambar yang korang nak tu, pastu download dulu kat document korang. Tapi, senang cerite.. Malas nak susah-susahkan diri korang tu, ambik aje kat animated favicon ni.. (Click SAVE IMAGE AS...)

Step 2
*** Pastu, upload la kat sini.. (saiz besar kecik pun okey je)


Step 3
*** Then, korang upload it..


Step 4
*** Pastu, copy je coding tu...


Step 5
*** Ok... Lepas tu, baru la korang pi kat Design-->Edit HTML-->{Ctrl+F pastu search word bawah ni..}


Ha... Pastu, baru paste balik coding yang korang dah copy kat DIRECT LINK tadi.. (Pastikan coding tu letak kat bawah ni..)


Pena Comel N.N : Paham tak?? Hope faham eh...

You Might Also Like

0 comments

Terima Kasih Sudi Tinggalkan Jejak ^^,

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

TOP COMMENTATORS ♥

Broaden News





Blog Archive