Kesan Hujan + Ribut di Area KD

Tahun lepas (ke bile tah, tak ingat..) mase baru-baru je pindah umah baru.. Kan hujan ribut kan.. Ingat lagi camne perasaannye bile time tu tengah tido.. Mira tetibe kejutkan, cakap bumbung umah terbalik! Weh!! Biar betul..---> Tak dapat nak terime hakikat sebab belum pernah bumbung umah terbalik.. (1 kejutan la tu..)

Dengan muke mamai, tetiba ... WHAT!! ... Zaasszzzz..!! Masya-ALLAH.. Betul la bumbung umah terbalik.. ^..^ <-- muke seyez ni.. Huuuu..



Yang bawah ni, mase hujan baru-baru ni, kan macam ribut.. Mira cakap die nampak macam puting-beliung (dah pulak..).. Putih je, pusing-pusing.. Time tu pun aku tengah tido.. <-- bukti tak alert!! Wuahaha..

Pokok tu hempap umah seblah.. (Jiran aku tu!!) Pokok jambu depan umah aku dah ditebang oleh bapakandaku kerana takot menghempap umah kami pulak.. (satu lagi, sebab buah jambu bersepah-bersepai depan umah.. Kotor + Busuk!!) Aww! Tak suke!


Pokok ni tinggi woo!!


Weh!! See... pokok tu dah tumbang.. Nasib baik anak orang seblah ade kat dalam umah.. Kalo tak, ishh.. Nauzubillah....

Pena Comel N.N : Tadi bukak TV9, berita pasal tsunami.. Kejadian TSUNAMI yang berlaku kat JEPUN, ade kaitan dengan kejadian bulan yang menghampiri bumi kite.. Same kejadian yang berlaku pade tahun 2005... <-- (NASI LEMAK KOPI O cakap..)
Kesan Hujan + Ribut di Area KD Kesan Hujan + Ribut di Area KD Reviewed by Unknown on March 19, 2011 Rating: 5

No comments:

Terima Kasih Sudi Tinggalkan Jejak ^^,

Mawar Assufi © 2009 - 2017. Powered by Blogger.